Posted on

כמה שווה האוסף שלי?

כמה שווה האוסף שלי - הערכת אוספים

אל תמהרו למכור לסוחר ראשון שיפנה אליכם, תעשו שיעורי בית כדי למקסם רווחים ולא להפסיד

הקדמה:

קיבלתם אוסף כלי כסף בירושה או מצאתם קופסת מטבעות בבוידם בדירה השכורה? רוצים לקבל הערכה לאלבום בולים שלכם שלא פתחתם כבר 30 שנה? או החלטתם סוף סוף למכור שטרות שהצטברו מטיולים בחו”ל ואתם רוצים לדעת את ערכם?

הערכת שווי אוספים
האם יש לכם אוצר ביד או שבכלל לא שווה ההתעסקות?

רוב האנשים (לצערנו) כבר לא מתעניינים באספנות ומחפשים רק למכור אוספים. במקרים מסוימים זה אפילו טוב – עדיף שאוסף ישמר אצל בן אדם שמעריך אותו וישמור עליו כראוי מאשר סתם יצבור אבק במחסן או ייזרק לפח הזבל. אבל אז מצטברים מספר שאלות: איך ניתן לדעת ערך של הפריטים? איפה עדיף למכור ובכמה? האם יש לי אוצר ביד או שבכלל לא שווה ההתעסקות בפריטים?

הערכת שווי פריטים יכולה להיות משימה לא פשוטה. הערכה של אוספי מטבעות, שטרות, מדליות, בולים, כלי כסף ופריטי אספנות אחרים הוא עניין שדורש ידע רחב. צריך להבין איך לקבוע את האותנטיות של פריטים, לשלוט בקטלוגים, להכיר את מחירי השוק בהתאם למצב הפריטים והנדירות שלהם וכמובן – לדעת איפה כדאי למכור מבלי להפסיד את הכסף.

אתם יכולים לנסות ללמוד את כל זה בעצמכם או לפנות למומחים, סוחרים או שמאים. באופציה הראשונה של לימוד עצמי קיים סיכון גבוה לפירוש שגוי של מידע המתקבל מהאינטרנט או ממקורות אחרים. גם באפשרות השנייה של פניה לאחרים יש מלכודות. כגון סוחרים וחברות לא אמינים שיעשו לכם הערכה שגויה וינסו לרכוש את האוספים בגרושים. לכן, כאשר פונים לחברה/סוחר צריך להיות בטוחים במוניטין שלהם. תחילה קראו ביקורות באינטרנט, דברו עם אנשים שקיבלו מהם שירות ורק אז תפנו אליהם באופן אישי.

אם החלטתם לעשות הכל לבד, אז קודם כל תעשו שיעורי בית כדי להבין מה יש בידכם. תתחילו מחיפוש פשוט בגוגל לפי סימנים או כתובות שעל הפריט. כאשר תדעו במה מדובר, תתחילו לברר את הערך. לדוגמא: אם אתם רוצים לעשות הערכה למטבע מסוים, תחפשו מחיר “ממוצע” בקטלוגים, במכירות פומביות שהסתיימו (בדרך כלל היסטוריית מכירות נשמרת ותמיד ניתן למצוא המידע הנדרש), בקבוצות פייסבוק ואתרי מכירות כגון איביי. בבדיקת מכירות פומביות חשוב לבדוק רק מכירות שכבר הסתיימו. הסיבה – אם תראו את הפריט שהעלו למכירה ב-10,000 שקל, זה לא אומר שמישהו באמת יקנה את הפריט במחיר הזה – הכל תלוי בביקוש והיצע. חשוב גם להבין שהמחיר משתנה מאוד בהתאם למצב ונדירות של הפריט, כאשר שוני קטן בנתונים יכול להתבטא בהבדלים של עשרות ואפילו מאות אחוזים במחיר. גם אחרי שביררתם מחיר, עדיין יש חשש שהפריט שלכם מזויף או שמדובר ברפליקה. כאן כבר מדובר ברמה אחרת של מיומנות, אבל עדיין אפשר לעשות מספר בדיקות בסיסיות. במקרה של מטבע – בדיקת קוטר, משקל, במקרים מסוימים בדיקת מגנט או אפילו לנסות להשוות כתובות שעל המטבע לתמונות מהאינטרנט. חשוב לזכור שמזייפים הכל, ממטבעות, כלי כסף ועד שטרות וחתימות של המפורסמים.

אנחנו נגלה לכם סוד. ברוב המקרים תתאכזבו מתוצאות הבדיקה כי מירב הסיכוי הוא שהפריטים שיש לכם לא שווים הרבה אם בכלל. כך למשל – מטבעות שלכם נמכרים לפי המשקל, אלבומי בולים שלמים אפשר לקנות בכמה עשרות שקלים ושטרות מחו”ל כבר לא מקבלים אפילו בבנקים. אבל זה לא אומר שצריך לזרוק הכל! זכרו – לכל דבר יש ערך. תרומה לילד/ילדה שמתעניינים באיסוף בהחלט יכול להיות פתרון מבורך.

כמובן לא חסר גם מקרים רבים של מציאות. לכן תמיד עדיף לעשות בירור יסודי.

אם בכל זאת תחליטו לחסוך מזמנכם ולפנות לאנשי מקצוע, אתם תמיד יכולים לקבל יעוץ והכוונה מאתנו ללא עלות. ניתן לשלוח תמונות של הפריטים עבור הערכה ראשונית לווצאפ שלנו  053-7772125

בכתבה הזאת, אנחנו ריכזנו עבורכם מקבץ של שאלות נפוצות שאנו מקבלים מדי יום מהגולשים. צריך לזכור שלא מדובר במחירון רשמי אלא רק בהערכות גסות לפריטים נפוצים. כמו כן יש לקחת בחשבון שהמחירים יכולים להשתנות מאז כתיבת הכתבה. לכן אנו מזמינים אתכם לפנות למומחים שלנו ולקבל הערכה מקצועית ואמינה, ללא עלות.

מה המחיר של מטבע זהב סוברין אנגלי

מטבעות סוברין עם דיוקן של המלך אנגליה נסחרו בישראל בתקופת מנדט הבריטי.

מדובר במטבעות נפוצים למדי בשוק ולמעט שנים נדירות, המטבעות נמכרים לפי משקל הזהב בתוספת 1-3% פרמיה. טוהר הזהב במטבע הוא 22 קראט 917 אלפיות, והמשקל התקין 7.988 גרם.

להלן נוסחה פשוטה לחישוב המחיר:

לדוגמא: אם מחיר הזהב לרגע הזה 1900 דולר לאונקיה , משקל אונקיה – 31.1 גרם, אזי מחיר הזהב לגרם:

1900 : 31.1 = 61.09  (ז”א: מחיר זהב 22 קראט לגרם הינו 61.09 דולר)

מטבע סוברין אנגלי מזהב הוא ברמת טוהר 0.917 לכן מחיר גרם מטבע סוברין:

61.09 * 0.917 = 56.02 (ז”א: מחיר ל 1 גרם של מטבע סוברין – 56.02 דולר)

בהתאם – מחיר מטבע סוברין במשקל 7.988 גרם:

56.02 * 7.98 גרם (משקל המטבע) = 447.04$ שזה 1414 ש”ח.

זה רק מחיר הזהב שבמטבע, כאשר למחיר זה יש להוסיף כמה אחוזים בודדים ותהיו מוכנים למכירה.

מה המחיר של שטרות 20 ₪ משנת ה-60 שנה למדינת ישראל

במצב משומש שטרות 20 ₪ משנת ה-60 שנה למדינת ישראל לא שווים יותר מערכם הנקוב (כל עוד אפשר להשתמש בהם). כאשר השטרות יצאו מהמחזור, השווי שלהם ירד משמעותי (כרגע עדיין לא פורסם התאריך). שטרות במצב חדש ((UNC ללא קיפולים/קרעים נמכרים במחיר 22-25 ₪ לשטר. חשוב גם להבין שהודפסו כ-1.8 מליון עותקים . פריטים נפוצים לרוב לא הופכים להיות יקרים יותר עם הזמן ולכן יש לקחת את זה בחשבון במידה ואתם רוצים לשמור כמות מהשטרות.

מה המחיר של מטבע 5 שקלים “בהוקרה לצוותים רפואיים”

מטבעות 5 שקלים “בהוקרה לצוותי הרפואה” הונפקו ע”י בנק ישראל בשנת 2021 והוכנסו למחזור עבור שימוש יום-יומי.

המטבע הוטבע כדי לשבח את צוותי הרפואה בישראל על תרומתם ומאבקם למען חייהם ובריאותם של אזרחי המדינה במהלך מגפת הקורונה. הונפקו כ-2 מיליון מטבעות כאלו כאשר עד לא מזמן, כל אחד היה יכול להשיג לעצמו בבנק או בסניפי דואר חבילות של 25 יחידות ב-125 ₪. המטבע לא נמכר כיום ביותר מ-5 ש”ח, אבל בהחלט זהו פריט נחמד שאפשר לשמור באוסף.

בכמה נמכרים מטבעות של מדינת ישראל?

מאז הקמת מדינת ישראל הוטבעו עשרות סוגי מטבעות. רובם נמכרים לפי משקל במחיר 10-15 ₪ לק”ג, למעט סוגים נדירים וטעויות הטבעה. כדי לדעת את המחיר המעודכן של המטבעות שברשותכם מומלץ להתעדכן במחירים בקטלוגים ובמכירות פומביות שכבר הסתיימו. אם לעשות “הערכה גסה”, אפשר לחלק מטבעות מדינת ישראל לכמה תקופות:

מטבעות מסדרת הפרוטות

25 מיל תש”ח ותש”ט – במצבים מעולה מחירם יכול להגיע גם למאות שקלים. במצב משומש – כמה עשרות שקלים.

1-250 פרוטה – 1-4 ש”ח למטבע (מטבעות במצבים טובים בלבד)

250 פרוטה מכסף (עם אות H) – 40-60 ש”ח. הערה: את האות H מחפשים מתחת לתאריך.

500 פרוטה מכסף – 120-150 ש”ח למטבע

מטבעות מסדרת האגורות והלירות

למעט כמה מטבעות מסוגים נדירים (כמו למשל 1 אגורה תש”ך גדול), מטבעות אלו נמכרים לפי המשקל במחיר של 10-15 ש”ח לק”ג.

מטבעות מסדרת אגורה החדשה והשקל

נמכרים לפי המשקל במחיר של 10-15 ₪ לק”ג.

מטבעות מסדרת האגורה והשקל החדש

עדיין במחזור ושווים את ערכם.

מטבעות ישראלים עם “פרצופים” ומטבעות “מיוחדים”

הרבה אנשים שואלים בכמה ניתן למכור מטבעות ישראלים עם “פרצופים”. הכוונה כאן להנפקות מיוחדות של מטבעות ישראלים אשר הוכנסו למחזור עם תבליטי פניהם של אישים שהשפיעו רבות על תקומת מדינת ישראל. לדוגמא: מטבע 5 שקלים עם דיוקנם של לוי אשכול וחיים וייצמן, מטבע 1/2 שקל עם דיוקנו של רוטשילד, מטבע  10 שקלים עם דיוקנה של גולדה מאיר. מטבעות אלו לא שווים יותר מערכם הנקוב בתוספת שקל-שתיים לכל מטבע במידה והמטבע במצב חדש לגמרי וחסר לאספן להשלמת הסדרה. יוצא דופן הוא מטבע של 1 שקל עם דיוקנו של הרמב”ם. מטבע זה יותר נחשק בקרב האספנים והמחיר שלו נע בין 10-15 ש”ח למטבע.

כמו כן הוכנסו למחזור מטבעות ישראל “מיוחדים” אחרים: מטבע לכבוד “מ” (40) שנים למדינת ישראל ומטבע לכבוד חנוכה. גם במקרים אלו לא מדובר באוצר גדול ואם המטבעות משומשים לא תקבלו יותר מערכם הנקוב. במידה והמטבעות במצב חדש תוכלו לקבל שקל/שתיים נוספים במידה ותמצאו קונה.

בכמה נמכרים מטבעות חו”ל מודרניים?

כמעט כל אחד מאתנו יש בבית קופסה או צנצנת עם עודף שקיבלנו מטיולים בחו”ל. יש המון מדינות והמון סוגי מטבעות, אז איך אפשר להבין מה שווה ומה לא?

קודם כל צריך להבין שרוב הסיכויים שלא מדובר כאן באוצר אך אל תמהרו לזרוק הכל. רוב המטבעות חו”ל המודרניים נמכרים לפי המשקל במחיר של 15-18 ש”ח לק”ג. (“מודרני” יכול להיות גם מטבע מלפני 50 שנה). בכל מקרה המלצתינו היא שתמיינו את כל מטבעות חו”ל שלכם, בדרך כלל יש מטבעות שאפשר עדיין להמיר אותם, תחפשו מטבעות מכסף, טעויות הטבעה וסוגים נדירים אשר שווים יותר. עבור מטבעות מיוחדים אלו תצטרכו קצת ידע וניסיון וכמובן קטלוגים טובים.. אם אין לכם זמן, תמיד אפשר לצלם תפזורת ולשלוח מספר תמונות בקבוצות פייסבוק שלנו בתחום.

כמה שווה אוסף בולים שלי?

קיבלתם בירושה כמות של אלבומי בולים? הבולים מסודרים יפה בתוך האלבומים ואפילו יש שקית עם כמה אלפי בולים בתפזורת? איך מתקדמים מכאן, האם עדיף לשמור או למכור את הבולים?

המון אנשים פונים אלינו כדי לקבל עזרה בהערכה ובעיקר במכירת האוספים. אנחנו משתדלים לעזור לכולם וכאשר שואלים אותנו האם הם יוכלו להחזיר משכנתא אחרי המכירה, אנחנו מבקשים אותם להיות אופטימיים אבל גם ריאליסטיים כי ברוב המקרים האוספים שהצטברו בבית שווים גרושים (לצערנו זה המצב כיום).

אז איך באמת אפשר לתמחר בולים ?

בשנות ה-30 של המאה ה-20 חלה בעולם תנופת איסוף בולים שהובילה לייצור יתר של בולים והצטברותם. כתוצאה – מחירי הבולים הוזלו משמעותית. בפעם השנייה עלייה כזו התרחשה בתחילת שנות ה-80. כל זה הוביל לירידת ערך של הבולים בשוק העולמי.

בישראל רוב הבולים שהונפקו אחרי שנת 1953 (למעט כמה חריגים) נמכרים לפי 10-30 אגורות לבול. זה אומר שאפשר לרכוש אלבום שלם בכמה עשרות שקלים. לפעמים קורה שהאלבום יקר יותר מהבולים. חשוב גם להבין שחלק גדול מהאוספים הנמכרים בשוק הינם אוספים חובבנים של אספנים מתחילים (גם אם זה אוסף של 40 שנה).

קל מאוד לבדוק את ערכם של הבולים שלכם. – אם הבולים לא מסודרים באלבום, בולים שהוסרו מהמעטפות, בולים ללא דבק או שובל מלא, בולים חתומים – רוב הסיכויים שלאוסף שלכם יש ערך נוסטלגי בלבד.

מה כן שווה? בעיקר בולי ישראל מראשית קום המדינה מהשנים 1948-1952, בולים עם שובל מלא, לא חתומים וללא פגמים. למשל: בולי דמי דאר הראשונים, בולי דואר עברי בערכים הגבוהים, בול המנורה, בולי מועדים לשמחה, שובלים עם פס ביניים ורבים אחרים.

להלן כמה טיפים עבורכם כדי לתמחר בולים לבד:

  1. גיל – שימו לב לגיל של הבול. בניגוד למטבעות ושטרות, על הבולים לרוב לא מציינים שנים לכן יותר קשה לקבוע מאיזה שנה הבול שבידכם. תשתדלו להעזר בחיפוש באינטרנט לפי עיצוב של הבול וסימנים מיוחדים או ציורים, תבדקו בקטלוגים מודפסים ומקוונים.
  2. נדירות – חפשו בולים עם כמות הנפקה קטנה. בולים עם טעויות הדפסה (לא ממורכזים, הפוכים וכו’) – מאוד מבוקשים בקרב האספנים.
  3. מצב – כאשר בולים משומשים, בולים עם כתמים, “חלודה”, בולים ללא שובל מלא או בולים חתומים – כל זה מוריד מערכם. יתכן ויש לכם באוסף בולים יקרים שלא נשמרו כראוי ולכן המחיר שלהם יהיה בהתאם.
  4. מחיר – תבדקו היסטוריית מכירות פומביות באתרים בישראל או באייבי, מחירים בקטלוגים ותקבלו מחיר ממוצע. חשוב לזכור שבסופו של הדבר מה שקובע את המחיר זה הביקוש והיצע.

במקרים אחרים עדיף לפנות למומחים בתחום לקבלת הערכה מקצועית.

אנו ממליצים לכם בחום לקרוא כתבה של איציק אביטל “הערכת שווי בולים בדגש על בולי ישראל” – כתבה מעולה ויסודית. https://www.haasfan.co.il/stamps/

כמה שווים שטרות של ישראל?

השוק מוצף בשטרות משומשים (בעיקר שטרות משנות ה-70 ועד שנות ה-90 של המאה ה-20) אשר נמכרים בשקלים בודדים. שטרות במצב חדש שווים יותר, אבל זה תלוי גם באיזה שטר מדובר. כל קרע בשטר, כל קיפול, כתם או כיתוב מוריד מערך השטר. כאשר מדברים על שטרות משומשים ושטרות במצב חדש (UNC), מדובר בהבדלים של עשרות ואפילו מאות אחוזים במחיר. שטרות מלפני שנות ה-60 שווים גם כשהם משומשים. שטרות מקום המדינה במצבים יפים בעלי ערך גבוה. במקרים מסוימים מומלץ גם לדרג שטרות יקרים כדי למכור אותם בהמשך ברווח.

לכן, על מנת לתמחר שטרות של מדינת ישראל, מומלץ להתעדכן בקטלוגים ומכירות פומביות שהסתיימו וכמובן לפנות למומחים שלנו כדי לקבל יעוץ והערכה.

כדי לבדוק אם יש לכם אוצר בידיים, רכזנו עבורכם את הערכות השווי של כל השטרות בישראל של תקופת המנדט הבריטי (1918-1948) ומדינת ישראל (מ-1948) לפי תקופות. מדובר בהערכות גסות בלבד עם טווח מחירים בתלות במצב השטרות ובשינויים בשוק.

( שהונפקו בין השנים 1927-1945) סדרת שטרות המנדט הבריטי על ארץ ישראל

ברכות! רוב הסיכויים שירשתם אוצר. שטרות אלו מבוקשים מאוד בקרב אספנים מישראל ומכל העולם. המחירים מתחילים מכמה מאות דולרים ויכולים להגיע גם עשרות אלפי דולרים תלוי במצבם.

סדרת שטרות בנק אנגלו-פלשתינה (1948)

תמונה באדיבות: ראובן כהן

גם שטרות אלו מבוקשים מאוד בקרב האספנים. המחירים נעים בין כמה מאות דולרים לכמה אלפי דולרים תלוי במצבם.

שטרות “שטיחים” (1948)

תמונה באדיבות: ראובן כהן

המחירים נעים בין מאות דולרים עד לכמה אלפי דולרים (תלוי במצבם).

סדרת בנק לאומי לישראל (1952)

המחירים נעים בין כמה עשרות דולרים לכמה אלפי דולרים.

שטרות מסדרת הפרוטה (1952)

המחירים נעים בין דולרים בודדים לכמה אלפי דולרים, תלוי במצב השטרות וסוגי השטרות.

שטרות מסדרת הנופים (1955)

מחירם מעשרות דולרים ועד כמה אלפי דולרים, תלוי במצב ונדירות של השטרות.

שטרות מסדרת הדמויות (1958-1960) ושטרות מסדרת האישים (1968)

מחירם נע משקלים בודדים ועד מאות שקלים, תלוי במצב ונדירות

שטרות מסדרת שערי ירושלים (1973-1975)

שטר 5 לירות 1973 UNC (מספר אקראי)

משקלים בודדים עד עשרות שקלים, תלוי במצב ונדירות

שטרות מסדרת השקל (1978-1984) ושטרות מסדרת השקל החדש (1985-1995)

סט שטרות ישראל

השטרות האלו כבר לא סחירים במחזור ולא ניתן להמיר אותם או להשתמש בהם. המחיר נע בין שקלים בודדים מאות שקלים, תלוי במצב ונדירות.



שטרות מסדרת השקל החדש (1998-2014)

לכו לבזבז אותם במכולת. נכון ליום פרסום הכתבה עדיין אפשר להשתמש בהם. בנק ישראל עדיין לא פרסם מה יהיה המועד האחרון שבו יהיה מותר להחליף אותם. כאשר יעדכנו תאריך, לא תוכלו להמיר אותם והם ירדו משמעותית במחירים. שווה לשמור כמה יחידות מכל סוג אבל רק שטרות במצב חדש בלבד, ללא קיפולים, ללא קרעים וללא כתמים.

זכרו – אספנים מעדיפים שטרות במצב חדש ((UNC.

אם יש לכם שטרות פשוטים, משומשים ולא נדירים – מומלץ לתרום אותם לילדים שמתחילים לאסוף.

מעטפות היום הראשון (ישראל)

מעטפות היום הראשון (ישראל)

רובם נמכרים לפי 0.5 ₪ למעטפה. אספן שמחפש השלמות לאוסף שלו יהיה מוכן לשלם קצת יותר. המחיר תלוי במצב המעטפה, איזה בול יש על המעטפה, האם יש שובל מלא/חלקי, לכבוד איזה אירוע יצא, אם היא חתומה ועוד. בעיקר יש ערך למעטפות בין השנים 1948-1952, אך גם שם לא מדובר בסכומים גדולים (עשרות עד מאות שקלים) ורק בודדים שווים יותר. גם כאן מומלץ להתעדכן בקטלוגים, מכירות פומביות שהסתיימו או לפנות לאיש מקצוע.

מדליות ישראל מכסף, זהב וארד

הרבה אנשים שואלים אותנו בכמה ניתן למכור מדליות שהם קיבלנו בירושה. באם מדובר במדליות הזיכרון ישראלים מכסף, זהב או ארד, אנשים קודם כל מנסים לבדוק מחירים באינטרנט. נכנסים לאתרים הראשונים שקופצים להם בחיפוש ויוצאים עם מחשבה שזכו בלוטו כי שם אותם מדליות נמכרים במאות ואפילו אלפי שקלים. אבל, כאשר מנסים למכור את המדליות באותם מחירים שראו באינטרנט, מהר מאוד הם מבינים שאין ביקוש למדליות אלו.

למה זה קורה? ברוב האתרים שפעילים בישראל ומוכרים מדליות, המחירים המופיעים בהם גבוהים בדרך כלל בעשרות אחוזים ולא מתקרבים למחירי השוק. לכן תמיד מומלץ לחפש מידע בקטלוגים חדשים ולבדוק במכירות פומביות שכבר הסתיימו. משנות ה60 הונפקו עשרות אלפי מדליות מכל סוג כי היה ביקוש גדול בקרב האספנים. אבל, עם השנים הביקוש ירד, אנשים כבר לא היו מוכנים לשלם סכומים גדולים עבור המדליות אלו. וכפי שמקובל בשוק -פריטים נפוצים לרוב לא הופכים להיות יקרים יותר עם הזמן.

אם לעשות הערכה גסה בלבד, מדליות ארד נמכרים ב- 15-35 שקל ליחידה, מדליות כסף וזהב נמכרים לפי מחיר כסף/זהב לאותו יום בתוספת 2-6% פרמיה. בכל מקרה מדובר במחירים לאספנים, כאשר סוחרים ישלמו 15-20% פחות.

בישראל יש גם מדליות זהב שהונפקו בכמויות קטנות, בעיקר משנת 2005 ועד היום והם יכולים להגיע למחיר של 40-150% מעל למחיר הזהב,. גם במדליות כסף אפשר למצוא כאלה שהונפקו בכמויות קטנות ושנמכרות בעשרות אחוזים יותר ממחיר המתכת.

רוב המדליות זיכרון ישראליים הונפקו בכמויות גדולות מאוד (עשרות אלפים) וקשה מאוד למצוא קונים למדליות שהונפקו בכמויות גדולות. ברוב המקרים עדיף לנסות למכור אותם באייבי או דרך מכירה פומבית. אם אתם רוצים להתחיל לאסוף מדליות, אנו ממליצים לכם להשקיע במדליות שהונפקו בכמויות קטנות בלבד (100-500 יחידות)

לסיכום,

תחום של אספנות מאוד מאתגר ודורש הרבה ידע וניסיון, אך בהרבה מקרים גם אנשים שלא מבינים כלום בתחום יכולים לקבל מידע רלוונטי ואפילו להבין איך לתמחר פריטים מסוימים מחיפוש פשוט באינטרנט או שאלה קצרה בקבוצות פייסבוק. בכתבה הזאת נגענו בחלק קטן משאלות נפוצות שאנו מקבלים מהגולשים שלנו מדי יום.

אל תמהרו למכור לסוחר ראשון שיפנה אליכם, תעשו שיעורי בית כדי למקסם רווחים ולא להפסיד. אם הפריטים שלכם לא שווים הרבה, אך תזרקו אותם אלא תמסרו לילדים שמתחילים לאסוף ובכך תעודדו תחום של איסוף בישראל. אם בכל זאת החלטתם למכור את אוספכם ויש לדעתכם פריטים בעלי ערך גבוה, אתם מוזמנים לקבל הערכה חינמית מהמומחים שלנו.